Zeytin Ağacının ve Zeytinyağının Hikayesi 2

 Ağacının ve Zeytinyağının Hikayesi  2
Kutsal kitaplarda geçen zeytin ağacının hikayesinden esasen zeytin ağacının Zeytin Ağacıanavtanı olarak Ön Asya kabul edilmektedir.Bu bölge ise yaşadığımız çağda ise Hatay, Antep ve Maraş dolaylarıdır.Zeytinin anavatanı olarak Suriye gibi farklı ülkelerde belirtilsede Samiler tarafından bu bitki kültür bitkisi olarak kullanılmaya başlamıştır.Samiler zeytinyağını ve zeytin ağacını kültür törenlerinde, lambaların aydınlatmasında, saçların parlatılmasında ve masaj yağı gibi kullanması gibi birçok alanda kullanmıştır.
 
 
Önceleri Samiler tarafında kullanılan zeytinyağı daha sonra ise ticarette kullanılmaya başlanmıştır Fenikeliler ise bu ise öncük etmiştir.Zeytinyağı, ve zeytin bitkisinin taşına hızı Fenikelilerle beraber hızlı bir şekilde artmıştır.Bu dönemde ticaretle beraber bitki Mısır’dan Tunus’a kadar yayılmıştır.
Zeytin ağacının evcilleştirilmesi sürecine baktığımızda, diğer ağaç türlerine göre daha kolay olması, ve dikildikten sonra 3-4 içerisinde ilk ürünü vermesi ve 10. Yılda ticari bir ürün vermesi geçmiş zamanlarda bu bitkinin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamıştır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.