Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?
Düşük asit oranına sahip kaliteli bir zeytinyağı arıyorsanız işte o aradığınız yağı tarif eden isim naturel sızma zeytinyağıdır. Dalından silkilen zeytinler bekletilmeden 26 derece ve altında bir sıcaklıkta sıkılarak üretilen zeytinyağına naturel sızma zeytinyağı denir. Üretildikten sonra herhangi bir işleme gerek kalmadan kullanılabilen naturel zeytinyağı 3 ayrı gruba ayrılmaktadır. Barındırdığı asit değerlerine göre sınıflandırılan naturel sızma zeytinyağı çeşitleri aşağıdaki gibidir.

Naturel Sızma Zeytinyağı

100 Gramında 0,8 gramın altında oleik asit bulunan naturel sızma zeytinyağı kalite olarak sızma zeytinyağılarının tepesindedir. Yemekler haricinde şifa niyetine kaşıkla çiğ de tüketilen naturel sızma zeytinyağı salatalarda enfes tadıyla sofraları canlandırır. Yutulduğunda boğazda hafif bir yanma yapar ama mide bulandırıp tiksindirme gibi etkileri yoktur.

Naturel Birinci Zeytinyağı

100 Gramında 0,8-2 gr arasında oleik asit barındıran birinci zeytinyağı, naturel sızma zeytinyağının yanında bi alt sınıfta yer almaktadır. Esasen kalitesiz olmamasına rağmen naturel sızmaya göre kalitesiz olduğu için hafif kusurlu bir yağ cinsi olarak da bilinir. Yemek pişirmede kullanmaya uygun olan naturel birinci zeytinyağı yemekleri lezzetlendirir.

Naturel İkinci Zeytinyağı

100 Gramında 2-3,3 gr oleik asıt barındıran ikinci zeytinyağı en düşük kalite sızma zeytinyağı çeşitidir. Kızartma yapmaya daha uygun olan naturel ikinci zeytinyağı naturel sızma zeytinyağı sınıfları içinde asit değeri en yüksek zeytinyağı çeşitidir. İkinci zeytinyağından daha fazla asit içeren zeytinyağları rafine edilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.